Aatu Armas Kippuravarvas (virallisestihan herra tunnetaan kylillä ja tärkeissä piireissä nimellä Don Korleone`s Gigolo) täyttää tänään 30.6. 9 vuotta. Onnea Aatulle!

Mamman mössykkä.... 

Aamu on joka aamuiseen tapaan aloitettu siankorvilla.

Meillä on napusista siirrytty pääasiassa puuro-liha linjalle. Yrjölän puuro on monimuotoisuudeltaan oikein hyvä lähtökohta ruokinnalle. Puuroa voi muunnella moneen suuntaan. Napusia meillä toki pojat syö jahtikaudella, mutta näin normi aikana puuro-liha linjalle pohjautuva perus osa on kyllä auttanut moneen vaivaan. Nappusilla oli mahat pojilla välillä niin kovalla tai välillä löysällä. Kakat saattoi odottaa eteisessä, kun töistä kotiutui. Vaikka ukko oli lähtenyt iltaan paria tuntia aikaisemmin ja pojat oli lenkitetty. Karvanlähtö on nykyään ihan normaali rajoissa. Ja mikä parasta Winssi on lopettanut kakan syönnin. Jei!!

No, nytpä meni hehkuttamiseksi, mutta vaikka se tuottaa itselle hivenen enemmän työtä (puuron, lihan tai raejuuston hinkkaaminen matolta Winssin jälkeen ;)  puuron valmistaminen ym. ) kyllä ruokavalio muutoksesta on enmmän hyötyä. Ja huomaa eron pojissakin. Voin vain suositella kaikille karvakorvien ruokavalion muutosta suunnitteleville... ja huoli pois, meillä on keskusteltu ell kanssa asiasta ja saatu hyvät ohjeet ravinteiden saannille ym. 

Pihamaan asukki... Fasaani tuo välillä morsiamensakin pihamaalle ja meidän pojathan seuraa fasaanien tepsuttelua kuistilta ja tärräävät innokkuudesta. Välillä meidän Vimpula ystävällisesti avaa oven ja päästää Aatun juoksentelemaan fasaanien perään. Onneksi, on vielä lintuset säilyneet hengissä ja päässeet karkuun. No, ehkä talvi ja suuret kinokset oli yksi syy linnun karkuun pääsylle. Saksanseisoja, kun ei osaa kiertää toista reittiä ;) Huoh, onneksi!

Nykyään emäntä on oppinut ja pitää ovet lukossa. ;)) 

Winssin vuoro noutaa, Aatu seuraa vieressä miten junnu suoriutuu.

Winssi on kovasti edistynyt noudossa. Emännän laiskuus tosin taas tuli esiin, kun oli pitkä väli kaikenlaisesta reenimisestä. Pitänee ryhdistäytyä ja kaivella varaston uumenista agility esteet pihalle ja touhottaa Touhu-Roopen kanssa. Ja vähän Anselminkin... Aatu on jopa suoriutunut agi tunnelista ja olihan jätkä pollevana. ;)

Aatu mopon kyydissä. 

Aatu edelleen tykkää mopoiolusta, lättyjen paistosta ja puutarhan hoidosta. Tosin viimeiseksi manittu on kyllä hivenen eri suuntaista, kuin emännällä. Emäntä yrittää kitkeä ja istuttaa, Aatu kaivaa ja kuopata sekä ilmata nurmikkoa. Se nurmikon paikkailu on sitten isännön hommaa, mistä isäntä ei ainakaan viime kuulemalta ollut kovin riemuissaan. Saattaa jopa repiä sortsinsa joku kaunis päivä... ;)) Juup, täytynee hivenen keskustella Pää-hortonomi Aatun kanssa puutarhan hoidon suunnasta...palaveria siis pukkaa. ;) Winssi viilettää vaan perhosien perässä...

Mamman pimpula, syötävän suloinen yksilö :)) Perhospoika...

Niin, mehän muutettiin paritaloon viime elokuussa. Vaikka meillä ei ole aitaa, häkkiä tai juoksunarua ei meille niitä tulekaan. Pojat saa olla pihalla irti ja ovat kyllä pysyneetkin hienosti. Tottelevaisuus on priimaa... hih! 

Riekkupellet ja  markan painit... 

Aatu ja Winssi toivottaa kaikille lämpimiä kesäpäiviä. Nyt me lähdetään puutarhahommiin... Uups, mitähän siitäkin tullee...pitäis ukon ruusu saada purkkiin ;))