Näin pikkujoulujen aikaan Aatulle iski yskä, joka köhimisen lopuksi yökkäyttää. Tohtori-setä varmisti diagnoosin eli kennelyskäähän se on. Meinaa vaan saksanseisojalla ottaa kupoliin, kun pitää köhiä ja yökkiä. Puistelee päätään ja irvistelee yökkimisen jäleltä. Nyt köhitty perjantaista asti ja onneksi näyttää jo pikkuhiljaa helpottavan. Yskiminen on vähentynyt ja murmuttaminen Winssille luusta on ihan normaalia. Aina pitää pikku kähinät olla päällä... Täytyy kyllä sanoa, että ei ole mitenkään mukava tauti tämä kennelyskä. Aatu oli eilisen päivän niin väsynyt, ettei loppu illasta jaksanut edes yskiä kunnolla. Edellinen yö meni valvoessa ja eilinen päivä. Aatu on aina sairastaessaan hellyydenkipeä, pitää hoivata ja päästä viekkuun. Emäntä ja isäntä on sitten liikkunu eilisen päivän zombiena. Kovasti kehuvat kennelyskän olevan herkästi tarttuvaa, saapa nähdä miten Vimpulan käy?

Pellolla pojat kävi viime viikonloppuna. Haku onnistuu jo yhdessä, mutta myös yksin. Winssi ei seuraa Aatua joka paikkaan, uskaltaa juoksennella omat tutkimusmatkansa. Muistaa pitää ohjaajasta huolen. Aatu taas ei koe enää Winssiä uhkana omalle riistalleen. Antaa Winssin tulla seisonnalle ja malttaa odottaa lupaa etenemiselle. Kaikin puolin ollaan taas menty askelia eteenpäin.
Tottelevaisuutta on tahkottu molempien kanssa sekä yhdessä että erikseen. Ihan perusjuttuja. Lenkillä Winssillä on välillä kova tarve isotella vastaantuleville koiruuksille. Nyt on opeteltu kulkemaan rauhallisesti ja turhat rähinät pois. Aatu on kyllä oppinut tämän opin loistavasti, ei pahemmin välitä vastaantulevista koirista. Välillä vaan tahtoo vaikeuttaa asiaa nämä turhankin hanakasti tuttavuutta haluavat koiran omistajat. Useasti olen kieltäytynyt kauniisti, mutta vastapuolen kommentit onkin sitten olleet jotakin aivan muuta. Kyllähän meillä pojat saa tuttavuutta tehdä, mutta ei riehumalla eikä räkyttämällä. Monesti isäntä tai minä käytetään yksin pojat lenkillä, varsinkin silloin se perustottelevaisuus ja kaunis käytös on tärkeää. On meillä tosin pojat saaneet kehuja vastaantulijoilta hienosta käytöksestään . Saapi hihnojen toisessa päässä olla rinta rottingilla!!


                   Potsku potemassa köhäänsä...

2144135.jpg