Käytiin viime perjantaina Lapualla Kultamaljan karsinnoissa. Kultamalja on nuorten kanakoirien kenttäkoe, jossa koiran perinnöllisiä metsästysominaisuuksia arvostellaan. Mukava oli viettää aikaa muiden alan harrastajien kanssa ja vaihtaa kuulumisia.
Meillä Winssi urhoollisesti osallistui karsintoihin. Loppukritiikissä saatiin arvostelu, eihän se nyt aivan nappiin menny. Mutta onpahan osallistuttu ja Winssi taas kokemusta rikkaampi. ;-)
Winssin viuhtoessa pellolla, sai Winssin pari törmäyksen peltopyyparveen ja linnut lensi komeasti kauas pois. Aatu seurasi silmäkovana tapahtumia mamman kanssa. Lintuparven tehdessä komean yli lennon Aatulta pääsi pitkä harmistunut itku, ei tainnut juniorien toiminta kovin miellyttää Herra Huuta.

Strategia palaveri pellolla tuomarin johdolla
2099246.jpg

Winssin tyylinäyte hausta. Vauhtia piisaa...
2099383.jpg


Niin, Winssin kanssa on aloitettu arkitottelevaisuus-kurssi. Kerran viikossa Winssi käy mamman ja Katjan ja Reksun kanssa tottelevaisuus-akatemiassa opiskelemassa. Kotitehtäviä reenitään ja vähän isännän opastuksella ekstraakin, tietoa, taitoa ja kokemusta on huimasti neuvoa meikäläistäkin.  Makupalat ei Winssille ole must, enemmän nauttii kehuista ja hyvittelystä. Leluista purunaru ja pallo on palkkaamisessa hyviä, mutta eipä ne aina lenkillä mukana ole. Koska monesti lenkkeily tapahtuu yksin poikien kanssa, on meillä reenattu sivulla seuraamista yhdessä. Onnistuuhan se!  Tämä helpottaa huomattavasti esim. teitten ylityksiä. Ja koska Aatu on herkkusuu, on mamman taskut makupaloja pullollaan. Ainakin Aatun mielestä...Winssille riittäis taas se hyvittely ja kehuminen. Meillä Winssin kanssa kokeet lähestyy uhkaavasti...jänskää!