Vilskettä on pitänyt poikien tauon aikana. Siihen aikaan mahtuu... Ruotsin matkaa, muuttoa, remontointia uudessa asumuksessa ja nyt yritetään rauhoittua joulun viettoon.

 

Mutta, mennäämpä taaksepäin  ajassa... ;)

Heinäkuussa pojat kävi kannustamassa ukkoa Torsbyssä Cowboy action shooting - kisoissa. Ja juu, hotellissahan ne poijjaat koko sen pitkän viikon asustivat. Pojat sai nauttia reissusta ihan siinä missä mekin. Ja pojat oli kyllä niin mallikkaasti, että pääsevät vastaisuudessakin. Kehuja sateli hotellissakin Umeå, kuinka rauhallisesti ja kiltisti pojat osaavat olla. Olemme ylpeitä poikien omistajia :))

Torsby on kunta Värmlannin läänissä keski-Ruotsissa, erittäin kaunis paikka. Aikanaan metsäsuomalaisten asuinpaikka 1800-luvulla. Torsbystä löytyi kulttuurikeskus pyhitettynä tälle ajalle. Eri huoneissa oli kerrottiin tarinoita ja nauhoilta kuului metsäsuomalaisten puhumaa suomea, lauluja ym. 

Suurin piirten keskipaikkeilla tätä kaunista paikkaa ja kävelymatkan päässä hotellista, löytyi pojille eritoten Aatulle uima paikka. Mukavinta oli, kun paikalla olijoilta kysyttiin voiko poikia uittaa siinä, kunhan uimapaikka tyhjenee. Aina annettiin ilomielin lupa ja toiset jopa jäivät nauraen seuraamaan sankareiden edesottamuksia. Aatullehan se vesi oli maailman paras paikka ja mukavinta mitä olla voi. Voisinpa sanoa, ettei läheskään niin tiukkapipoista sakkia kuin täällä. 

No juu, koska ajomatka oli pitkä, yövyimme mennen tullen hotellissa. Matkan aikana pyrittiin pitämään taukoja paikoissa, missä oli mahdollisuus poikien vilvoitella vedessä ja hyvät lenkitys mahdollisuudet. Pojat nukkuivatkin tyytyväisinä aina välimatkat ja pysyivät ihme kyllä rauhallisina. 

" Sitting bull " Ukko tamineissaan kuvan otto paikalla, ampumapaikalla. Ampujilla on cowboy-tyyliin sopivat tamineet ja turvallisuus on näissä ammunnoissa otettu erittäin hyvin huomioon. Meillä ei poikia muuten viedä ampuradalle tai lähelle paukuttelua. 

Ampujat täydessä tohinassa. Meidän ukkokin pääsi paikallisen lehden kanteen.Niin ja sijoitushan omassa luokassa oli hienosti 5. kaikesta välineiden rikoista huolimatta.

 

Kun olimme palaamassa Torsbystä kotiin, saimme kiinteistövälittäjältä soiton, mukavia uutisia. Olimme saaneet asuntotarjouksen, joka oli liian hyvä ohitettavaksi. Siitäpä se haipakka sitten lähti...kaksi päivää kotiutumisen jälkeen oli kosteusmittaus. Seuraavalla viikolla kaupat ja heinäkuun lopussa piti jo muuttaa. Eli pojat on asustelleet nyt paritaloa jo elokuusta lähtien täällä Oulun puolella. Tämä on ukon kotitalo. Näyttää herrat hyvin kotiutuneen. On vähän isompi piha sekä tilat missä juoksennella. Kerroksia kaikkiaan kolme. Ja mitä parasta meren ranta on ihan kiven heiton päässä. Aatun lempipaikka, pääsee kesäisin lenkillä loikkaamaan iltauinnille tai vaikkapa aamupulikoinnille. Pojat ovat löytäneet oman lempipaikkansa kuistilta, josta näkee päivystää pihapiirin tapahtumat. Ullakot on Winssille se ykkönen. Jätkä ruuskaa ja on ensimmäisenä menossa aina ullakolle. Jos vähänkään antaa osviittaa menosta sinne. Nyt on samaan aikaan remontoitu ja asuttu. Tahtoo vaan aika käydä vähiin, kun pitää töissäkin käydä. Winssi ei näytä renssaantuvan remontoinnista, mutta Aatu on ollut allapäin ja vähän ihmeissään kaaoksen keskellä. Nyt pyhitetään aikaa joululle ja pojille. Kunhan saadaan kaikki tavarat paikoilleen ja se viimeinenkin taulu seinälle. 

Pojat kuistilla...kotona. 

Pojat mökin kuistilla syksy 2010 tauolla, tositoimissahan sitä on oltu.

 

Toivotamme nyt kaikille oikein hyvää Joulun odotusta ja muistakaahan välillä rauhoittuakin kaiken tohinan keskellä.