Nyt on näytelmä viikonloppu onnelisesti takana. Ja kehien aikataulujen suhteen kävi lauantaina juuri niin kuin ennusteltiinkin. Kehät oli myöhässä yli kaksi tuntia ja kahden virtapiikin kanssa odottelu koetteli sekä isännän että emännän jaksamista. Winssin kehän jälkeen isäntä sai rientää radan toiselle puolelle Aatun kanssa ehtiäkseen kehään. Onneksi ei sentään satanut kumpanakaan päivänä.

Tässäpä kuvasaldoa näytelmä viikonlopusta.

1248011918_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Winssi kehässä lauantaina, NUO H. Tuomarina Anca Giura, Romania.

" Dog is too short in the head, in the neck and in body. Lips not well enough contoured. Expression is typical. Could be more dark in colour. The neck is very short. Legs are very good boned. Good pigmentation. Good coat quoality. "

Suomennettuna voisi olla...

" Koiralla on liian lyhyt pää, kaula ja runko. Huulet eivät hahmotu tarpeeksi hyvin. Ilme on tyypillinen. Voisi olla tummempi väriltään. Kaula on hyvin lyhyt. Jalat ovat hyvä luustoiset. Hyvä pigmentti. Hyvä turkin laatu."

1248012123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina Winssi petrasi sijoitustaan. Tuloksena AVO EH.                             Tuomarina oli Dorothea Hanlon-Carroll, Irlanti.

Sunnuntailta arvostelu:

" Almost 2 years. Needs to mature more. Small. Very erratic on the move. Good angulations front and rear. Topline rises on the move. Good eye and bite. "

Ja soomennosta...

" Melkein 2 vuotias. Pitää kypsyä enemmän. Pieni. Hyvin epävakaa liikkeessä. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Ylälinja nousee liikkeessöä. Hyvät silmät ja purenta. "

Tämä arvostelu on kyllä ihan hyvä. Winssi on vielä henkisesti hyvin, hyvin vauva. Ja toisaalta iso poika. Kovasti pitää saada itseluottamusta. Ujostelee vielä kovastikin. Juoksusta...niin, kokemusta on siitä epävakaasta liikkeestä tuolta Rovaniemen ryhmänäyttelystä. Silmänisku Tähän juoksun reenimiseen passaa kyllä kommentti " kyllä se kotona ja omalla pihalla tosi hyvin viipottaa". Hih!

...ja jotta Vimpula ei jää ilman ruusukkeita...

1248012343_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...mepä ostettiinkin ihan oma!!! Kieli ulkona

Ja sitten Aapon arvosteluihin.

Anselmi jatkaa tasaista linjaa...

1248011730_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aatu kehässä sunnuntaina. Lauantaina tuomarina oli Piotr Krol, Puola.

Tuloksena KÄY ERI, KÄK2.

Suomennettuna saksankielinen arvostelu. On sen verran lyhyt ja selvä, näin saksaa lukeneellekin.

" Tyypillinen uros. Virheetön pää. Kaunis kaula. Syvä rintakehä. Moitteeton liike."

Ja sunnuntain tulos, KÄY ERI, KÄK2, PU4. Tuomarina Anca Giura, Romania.

"  Very important dog, like knowing that he is someone. Very good head, really beautiful viewed for all sides. Very important nose. Very intelligent look. Good eye colour. Elegant neck, going slowly in to strong back with correct topline. Also correct underline. Good tailsetting. No angulation problems. "

...ja suomennettuna olisikohan suunnilleen...

" Hyvin tärkeä koira, kuin tietäisi olevansa joku. Erittän hyvä pää, todella kaunis katsottuna joka puolelta. Hyvin merkityksellinen nenä. Hyvin älykkään näköinen. Hyvä silmien väri. Elegantti kaula, joka laskeutuu hitaasti vahvaan selkään oikeanlaiseen ylälinjaan. Myös oikeanlainen alalinja. Hyvä hännän kiinnitys. Ei ongelmia liikkeessä. "

Aatun arvostelut oli kyllä todella hyvät. Ja ottaa huomioon kuinka hyvin Anselmi pärjäsi nuorempien seurassa, ei paha harmaa parralta.

Aatu sai ERI:t ruusukkeina. Cool Ne on nuo pienemmät vaaleanpunaiset ruusukkeet...

1248012774_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ja tuo iso on mamman mussukka...Nauru

1248012533_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muitapa näyttelyitä ei meillä ole suunnitelmissa. Nyt suunnataan nokat kohti syksyä ja kokeita. Pojat on ilmoitettu ja maksettu peltokokeisiin syksylle ja taitaapi Aatulla olla jo tammikuullekin almanakka puukattu. Aatulle sitä kaivattua AVO 1 haetaan ja mehän se saadaan! Aatu sen kyllä ansaitsee...taitoa ei puutu. Tuuria vaan saa olla mukana, ettei itsemurhakanditaatti tipuloisia satu matkan varrelle, niin kuin viime syksynä Lumijoen kokeessa. Winssi on ilmoitettu Limingan kokeisiin ja Derbyyn. Noutokin sujuu, ainakin puutarhatossujen suhteen. Eikö se riitä?!? Niin, ja Aatu käy vesityökokeen suorittamassa elokuun puolella. Winssille riittää se noudon osaaminen...

Sen kummempaa ohjelmaa ei meillä nyt ole. Niitä vanhoja juttuja reenitään yhdessä ja erikseen. Näyttää harmaa parta unohtuvan aina välillä haaveilemaan nuoruudestaan ja niistä tytöistä. Pienimuotoinen muistutus on aina paikallaan...siinä leikin ja riehumisen ohella.  Juuh, Aatu tietää olevansa tärkeä joku!!