Winssillä oli peltokokeet sunnuntaina 18.10. Tulosta tämä kyseinen sankari ei sitten saanut. Jotenkin on onnistunut unohtamaan kaikki mitä siellä pellolla nyt tehdään. Pyörii mielellään toisen perässä tai sitten isännän ja emännän kintereillä. On sinänsä uskomatonta, kun miettii että viime keväänä saatiin kunnon riistatyö aikaan. Kokeissa oli myös noutokoe. Winssipä ei läpäissy noutoa. Tipu oli hivenen kärsineen näköinen, Winssi iloisesti viipotti tipulle. Nuuhkaisi, irvisti, puisti päätään ja oli sitä mieltä, että ei kiitos tällä kertaa. Mitäpä siihen on sanomista...

Winssille ei muita kokeita olekaan suunniteltu. Annetaan "vauvan" vielä kasvaa ja kehittyä.

Olemme todenneet, että koska Anselmi on enemmän peltohakija, haku laajaa, vauhdikasta ja erittäin komeaa katseltavaa. Ja mikäli tipuja on pellolla, on Aatu aika varma linnun löytäjä. Meitin Itsku on taas enemmän metsäkoira. Haku on pienempi alueista, muistaa ottaa kontaktia ja muutenkin varovaisempaa. Aatu taas metikössä tahtoo tölvästä välillä liiankin lähelle tipuja ja haku, kun on laajaa voi istahtaa pitämään evästaukoa ja odotella saksanseisojaa kaariltaan. 

Aatu on ohjelmoitu kokeitten suhteen ihan tammikuulle saakka. Sitä puuttuvaa AVO 1 metästetään edelleen. Nyt 1.11. olisi tarkoitus korkata Anselmin koekausi. Ja mikäli sattuisi niin loistokkaasti, että AVO 1 tulisi heti ekassa kokeessa, ei Aatu osallistu sitten muihin. Aatu sen AVO 1 ansaitsee ja se myös sen saa!!

Että kokeita odotellessa...